04 jan, 24

Helaas hebben we als vereniging moeten besluiten om de Goed Begintocht van zondag 7 januari aanstaande af te gelasten.

Gezien de extreme regenval en hoeveelheid water van de laatste tijd i.c.m. de te verwachten vorst én zeer lage gevoelstemperatuur, maakt dat we de veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers niet kunnen garanderen. Na de laatste parcourscontrole hebben we dit ook in overleg met natuurbeheerders besloten in het belang van de bossen en paden. Daarbij is het op behoorlijk wat plaatsen onmogelijk om (diepere) plassen te vermijden en ben je genoodzaakt daar doorheen te rijden, met onzichtbare boomstronken onder het wateroppervlak. Hierdoor is er een verhoogd risico op valpartijen met letsel.

We denken dat we onder de te verwachte omstandigheden geen verantwoorde en plezierige tocht kunnen organiseren. We hopen jullie volgend jaar onder goede omstandigheden weer te zien bij onze tocht op zondag 5 januari, noteer deze datum alvast in je agenda!