2e Vestingronde van Grave

De eerste Vestingronde van Grave.. Wat was het een gezellige reuring in de historische binnenstad en dat op een prachtige dag vol zonnestralen. Wil jij er dit jaar ook bij zijn? Noteer zondag 3 september 2023 in jouw agenda.

Foto’s Vestingronde 2022

Een rijke historie

In 2022 wordt met de 1e Vestingronde een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke wielerhistorie van de historische Grave. In het verleden werd in het centrum jarenlang de ‘Rondom de St. Elisabeth’ georganiseerd. Het was zelfs een paar jaar een criterium voor profs. Daarnaast fungeerde Grave als etappeplaats van Olympia’s Tour. Er werden districtskampioenen georganiseerd en zelfs het Nederlands kampioenschap voor nieuwelingen en junioren. Ook fungeerde Grave in de eerste editie als start- en finishplaats van de Omloop van de Maaskant, een klassieker voor amateurs (de huidige elite en beloften categorie) door het gehele Land van Cuijk.

1. Parcours

De Vestingronde vindt plaats in het historische centrum van Grave. Dat een wielerwedstrijd in het centrum kan plaatsvinden is vandaag de dag écht uniek. Dit is overigens niet het enige bijzondere aan deze wedstrijd. Het parcours heeft een lengte van 1.600 meter en gaat voor een groot deel over de zogenaamde kinderkopjes (start: Hoofdwagt – Bagijnenstraat – Koninginnedijk – Baronesstraat – Sint Henricusweg – Trompetterstraat – Klinkerstraat – Rogstraat – Markt – Hoofdwagt).

Ook zullen de renners te maken krijgen met wat hoogteverschil richting de dijk. Al deze ingrediënten zorgen voor een zwaar parcours. Voor kinderen vanaf 7 tot en met 12 jaar is er een Dikke Bandenrace, een verkort parcours via de Hoofschestraat naar de Klinkerstraat.

2. Sponsormogelijkheden

Zonder sponsoren geen Vestingronde. Wij maken graag een goede deal met jou. Hoeveel exposure je ervoor terug krijgt, dat bepaal je zelf.

VIP

Jij zorgt voor ons, wij zorgen voor jou! Ben of word jij Vestingronde sponsor in de categorie zilver of goud óf clubsponsor? Dan krijg je toegangskaarten voor de VIP-locatie bij de start/ finish van de Vestingronde, naast lunchroom Bij Moeders. Vol = vol (max. 75 personen).

Vanaf 12.00 uur word je hartelijk ontvangen op het gezellige VIP-terras. Een uitstekende plek voor ondernemers om te netwerken en ondertussen de ronde van héél dichtbij te bekijken. De wielrenners starten en finishen op nog geen 3 meter afstand! Geniet van deze compleet verzorgde middag incl. een heerlijke lunch in de vorm van een walking dinner. Van een verfrissend biertje tot speciale wijnen van Wijnhandel van Helden of ‘gewoon’ wat fris. De diverse snacks later in de middag maken het VIP-arrangement compleet. Het arrangement eindigt om 17.30 uur.

Sponsor worden?!

Zie de afbeelding hieronder voor een overzicht van alle mogelijkheden. Word jij sponsor van de Vestingronde? Of toch liever clubsponsor? Regel het nu en bel Ric Broens, 06 – 532 094 64 óf stuur jouw mail naar vestingronde@maaslandcycling.nl.

3. Programma

Dikke Bandenrace

Speciaal voor de jeugd van 5 t/m 12 jaar. We beginnen de dag dan ook met.. de Dikke Bandenrace!!

Verdeeld over vier leeftijdscategorieën kunnen de kinderen op een verkort parcours aan familie en bekenden laten zien wat ze in hun mars hebben. Ieder kind heeft wel een fiets om mee te doen. Een speciale fiets regelen is dus niet nodig! Let op, het is niet voor niets een Dikke Bandenrace, een racefiets is niet toegestaan. De organisatie zorgt voor helmen! Leuk als jij en jullie erbij zijn. Het gaat om de Olympische gedachte en een mooie middag voor de kinderen. Deelname is gratis!

Funklasse en sportklasse 

De volwassenen strijden in een tweetal wedstrijden. Er is startgelegenheid voor renners in de sportklasse. Deze renners komen uit het gehele land en nemen wekelijks deel aan KNWU wedstrijden. Zij kennen de klappen van de zweep. Een aantal van hen komt uit de regio of is zelfs lid van de organiserende vereniging.

Veel fietsfanaten uit de regio zouden ook wel eens willen proeven hoe het is om in een heuse wedstrijd over de kinderkopjes te knallen. Speciaal voor hen is een zogenaamde funklasse wedstrijd in het programma opgenomen.

Inmiddels bieden ook andere wielerorganisatoren in het Land van Cuijk de mogelijkheid om hun krachten te meten. Samen met de organisaties van De Gouden Helm in Oploo en de Kasteelronde van Mill hebben we een overkoepelend klassement opgezet voor deze categorie wielerfanaten. De Vestingronde is weliswaar de finale maar om deel te nemen hoeven de renners niet aan de andere wedstrijden te hebben deelgenomen. Alleen in Vestingronde starten kan dus gewoon.

Tijd Omschrijving km
13:30
Dikke Bandenrace
5 - 6 jaar
7 - 8 jaar
9 - 10 jaar
11 - 12 jaar

0,6
1,2
2,4
3,6
15:00 Funklasse Cup 2023 (M) 25
16:00

Sportklasse (M)
Powered by AMP-Group B.V.
50

4. Aanmelden

Leuk als jij erbij bent en nóg leuker als je meedoet! 

Voor deelname aan de Dikke Bandenrace (gratis) ‘moet’ je jezelf even aanmelden via het formulier hieronder. Ter plekke kan ook nog worden ingeschreven, tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd. De kosten voor deelname aan de wedstrijd in de Funklasse bedragen € 10,00.

Aanmelden Vestingronde: jeugd

Aanmelden Dikke Banden Race (5 t/m 12 jaar)

    Geboortedatum

    captcha