Snelheid en competitie

Wedstrijd rijden

Hou jij ook van snelheid en competitie? Sluit je aan bij de renners van Maasland Cycling. Met een Sportklasse licentie van de KNWU kun je criteriums (wedstrijden van iets meer dan een uur) rijden, die vaak bestaan uit meerdere rondes van 1-2 kilometer: het rondje om de kerk.

Je eerste wedstrijd

De KNWU heeft een speciale categorie voor wielrenners die beginnen met het rijden van wedstrijden: de Funklasse. Daarin kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met het rijden van wedstrijden. Bevalt het rijden van koersen? Neem dan een Sportklasse licentie en kies de wedstrijden uit waaraan je graag wil deelnemen. Meer weten over wielerwedstrijden? Neem contact op met Remco Peters, 06 – 392 690 31secretaris@maaslandcycling.nl.

Trainingen

In de winter leggen we de basis voor het wedstrijdseizoen met onze wintertraining. Dat doen we samen met renners uit de regio. In de zomermaanden organiseren we op donderdagavond op industrieterrein ‘De Bons’ in Velp trainingswedstrijden. Je kunt daar werken aan je bochtentechniek en leren rijden in groepen op snelheid. Verder zijn er bijna elke dag wel trainingsritten vanuit de club waar je aan kunt meedoen. Kijk daarvoor bij de toerafdeling of de Cycl-app van Maasland Cycling waar je kunt zien wie er meedoen met de betreffende training.

Wedstrijden georganiseerd door de club

Naast de donderdagavondtraining organiseren we zelf ook drie wedstrijden.

  • Vestingronde van Grave een parcours van 1,6 km incl. kasseien dwars door het historisch centrum.
  • Kasteelronde in Mill in samenwerking met Wielerclub Mill.
  • Clubkampioenschap in Wanroij waarbij ook renners van andere clubs mogen deelnemen.


Tijdrijders

Een bijzondere discipline in het wielrennen. Maasland Cycling heeft een aantal fanatieke tijdrijders waar je je bij kunt aansluiten. Zij rijden onder andere jaarlijks het Nederlands Club Kampioenschap tijdrijden. Een ploegentijd over 35 kilometer waarvoor in de zomermaanden op woensdagavond wordt getraind. Ook als je niet aan het NCK deelneemt kun je meetrainen.