25 sep, 23

Juul van Loon eerste clubkampioen Maasland Cycling

zondag 24 september 2023 vond in Wanroij het eerste Open Clubkampioenschap van Maasland Cycling plaats. Het weer was prima en er stond een 25-tal renners aan de start voor een wedstrijd over 66 km. De renners hadden er duidelijk zin in. Al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van drie renners met daarbij Juul van Loon als enige lid van Maasland Cycling. Hij werd vergezeld door Bart Classens en Roel Mouris. De voorsprong die niet erg groot was bleef lang constant. Langzaam werd de kloof echter wat groter ondanks diverse pogingen vanuit het peloton om de kloof te dichten.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het duidelijk dat de winnaar tussen de koplopers gezocht moest worden. In de laatste rechte lijn moest Juul van Loon zijn meerdere erkennen in Roel Mouris die de wedstrijd won met een gemiddelde snelheid van 44,2 km per uur. Juul werd met zijn tweede plek de eerste Clubkampioen van Maasland Cycling.