15 sep, 23

NK Masters Tijdrijden KNWU 50+ Rheeze

Door: Ben Pouwels

Op donderdag 14 september is Ben Pouwels met Marcel Webers mee geweest  naar het NK tijdrijden in Rheeze, Overijssel. In augustus werd Marcel nog Nederlands Kampioen tijdrijden in zijn klasse bij de WFN wedstrijd voor alle bonden. Dit keer ging het om het NK tijdrijden 50+ van enkel licentiehouders van de KNWU. Dit kampioenschap keerde na een aantal jaren weer terug op de kalender. We kwamen al om 14:00 uur in Rheeze aan, een klein plaatsje met slechts 300 inwoners dichtbij Hardenberg. De organisatie was al volop bezig geweest. Alles was in kannen en kruiken. Zelfs de muziek galmde al drie uur voor de start over het parcours.

Het tijdrijden is echt een serieus gebeuren want voor de start moet je het parcours minimaal een paar keer verkend hebben om te weten waar de moeilijke punten zich bevinden. Marcel is er minstens anderhalf uur mee bezig geweest en zijn conclusie klopte helemaal. Het was geen parcours voor hem. Twee ronden van 6 kilometer met veel korte stukken en stilstaande bochten. Hierdoor zou hij zijn vermogen en macht niet echt kwijt kunnen.

De eerste ronde had hij nog de snelste tijd, één seconde voorsprong. Op het einde kwam hij echter 4 seconden tekort voor de titel, die naar Coen de Wit ging. Al met al een prachtige prestatie om mee thuis te komen. Het was jammer dat het parkoers niet in zijn voordeel was. Een tikkeltje teleurgesteld keerden we terug naar het zuiden des lands met de wetenschap dat 2e toch ook niet slecht is. Rond een uur of 22:00 waren we weer thuis. De naam van Maasland Cycling AMP was weer eervol  ten toon gespreid. Marcel, het was wederom een pracht prestatie.