30 jun, 23

Dinsdagavond 27 juni vond in Siebengewald de jaarlijkse Maasland Recordrit plaats. Het is een individuele tijdrit over een 15,6 km lang parcours. De snelste tijd werd tot nu toe in 2017 door Marcel Webers gereden: 20 minuten en 16,54 seconden.

Dit jaar leken de omstandigheden niet erg gunstig door een behoorlijke tegenwind op de terugweg. Een viertal leden kwam aan de start om te trachten het record aan te vallen. Op grond van loting was het recordhouder Marcel Webers die als eerste vertrok. De Nederlands Kampioen bij de masters begon zeer sterk. Op het keerpunt halverwege had hij al een voorsprong van zo’n 57 seconden op Tomas Rongen, die als tweede was gestart en halverwege ook de tweede tijd liet noteren. De als derde vertrokken Ferdie van Mil gaf daar al 1 minuut en 16 seconden toe op Marcel en Martijn van Beek 2 minuten en 11 seconden.

Ondanks de behoorlijk sterke tegenwind wist Marcel zijn snelheid goed vast te houden en noteerde hij aan de streep een tijd die ruim 16 seconden onder zijn eigen record lag. Over twee weken vinden de nationale tijdrit kampioenschappen weer plaats en zal hij zijn titel moeten verdedigen. Met een gemiddelde snelheid van 46,9 km/u liet hij zien goed op koers te zijn voor het naderend kampioenschap. De posities na het keerpunt werden niet meer gewijzigd. Tomas Rongen liet de tweede tijd klokken, Ferdie van Mil de derde tijd en Martijn van Beek de vierde tijd.

De uitslag met de eindtijden en tussen haakjes de tijd halverwege:

  1. Marcel Webers                 19 minuten en 58, 44 seconden (09:41,44), gem. van 46,9 km/u
  2. Tomas Rongen                  21 minuten en 27,33 seconden (10:38,66),  gem. van 43,6 km/u
  3. Ferdie van Mil                   22 minuten en 30,26 seconden (10:57,80),  gem. van 41,6 km/u
  4. Martijn van Beek             24 minuten en 49,70 seconden (11:52,47),  gem. van 37,7 km/u

We wensen Marcel op zaterdag 8 juli veel succes bij het Nationaal Kampioenschap Tijdrijden in Nijeveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht