30 jun, 23

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni was het jaarlijkse clubweekend in de Eifel. We waren dit jaar met 19 fietsliefhebbers en hadden een fantastische accommodatie in het dorpje Salm.

Vrijdag 23 juni

Voor vrijdagmiddag 13:00 uur stond de eerste rit gepland in het mooie vulkanische Rijnland. Het was een tocht van 78 km, maar vanwege het heuvelachtige landschap moesten er ook de nodige hoogtemeters worden overwonnen (1268 hm). De weergoden waren ons zeer gunstig gezind, en ondanks een lekke band zat de stemming er goed in. Deze lekke band was een bizar moment. We zaten al ruim een kwartier op een terras aan de Kaffee und Kuchen, toen we ineens een sissend geluid hoorden gevolgd door het wegzakken van een fiets. Ja hoor, een lekke achterband.

Echter heeft niet iedereen meegedaan aan deze eerste rit. Een aantal van ons zijn op de fiets vanuit Grave naar Salm gereden. Een ware monstertocht van 260 km, waarbij het venijn in de staart zat. Tot 230 km was het redelijk vlak, daarna begonnen de heuvels. Deze helden zijn uiteindelijk rond 18:15 uur aangekomen in Salm, waarbij ze werden onthaalt met een lekker biertje in de zon.

Route Grave-Salm

Rond 19:30 uur zijn we aan het diner begonnen. Een heerlijke pasta die was bereid door een aantal vrijwilligers uit de groep. Later die avond hebben we met z’n allen nog gezellig wat bij gekletst onder het genot van een hapje en drankje.

Zaterdag 24 juni

Om 8:00 uur ontbijten met z’n allen. Daarna om 9:00 uur een groepsfoto in clubtenue, maar zonder helm en zonnebril. Vervolgens kon je kiezen uit 2 fietstochten: een route van 130 km met …. Hm, of een wat langere route van 150 km met 2.714 hm. Beide tochten leidden ons door een landschap van steile wijngaarden, beboste hellingen naar het dal van rivier de Moezel. En deze steile wijngaarden hebben we geweten. Zo moest er onder andere tijdens de langere tocht een beklimming worden overwonnen van ruim 4 km waarbij het steilste stuk 24% stijging betrof. Alsof het nog niet genoeg was, bestond een deel van deze klim ook nog eens uit kasseien. Een echte uitdaging voor de liefhebber (hier was overigens niet iedereen even blij mee😊).

Rond 18:00 uur waren beide groepen terug bij de accommodatie. Na het uitwisselen van de verhalen van die dag zijn we rond 19:00 uur aan tafel gegaan. Ook deze maaltijd was weer prima geregeld door een paar vrijwilligers. Na het diner is de afruim -en afwasploeg weer aan de slag gegaan. Al met al heeft iedereen op zijn/haar beurt een steentje bij gedragen. Toch?

Zondag 25 juni

Wederom om 8:00 uur aan het ontbijt. Daarna was er ook weer de mogelijkheid om te kiezen tussen 2 tochten: een route van 80 km met … hm, of een route van 112 km met 2221 hm. Beide tochten gingen de andere kant op t.o.v. de tochten van zaterdag. Een meer bosrijk gebied dan het dal gebied van de Moezel. En dat was erg prettig, want die dag was het erg warm. Bovenop de heuvels uit het bos liep de temperatuur op tot 33 graden. Dus veel drinken en waar het kan zoveel mogelijk in de schaduw van de zon blijven rijden. Tussen 15:00 – 16:00 uur waren beide groepen weer terug bij de accommodatie. Mooi op tijd, want we gingen BBQ’en!

Een aantal van ons hebben die nacht nog overnacht in Salm, maar de meesten zijn zondagavond nog naar huis gereden.

Al met al was het een zeer geslaagd clubweekend:

  • Goed georganiseerd (nogmaals veel dank aan Bert en Jo)
  • Prima accommodatie
  • Zeer mooi fietsgebied en idem routes
  • Leuke en gezellige club fietsliefhebbers
  • Inzet van iedereen (koken, tafel dekken, opruimen, afwassen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht