08 mei, 23

In Mill stond het dit weekend bol van de evenementen, er stond een groot circus en er was een kunstroute voor fietsers die langs het parcours reden. Organisatorisch was dit een heel karwei om uit elkaar te houden. Achteraf is de twaalfde wielerronde goed verlopen met mooie wedstrijden.

De sportklasse, waar een groot deelnemersveld stond, werd beslist door een massasprint. In het begin van de dag was het nog windstil, echter later toen de amateurs moesten koersen werd het weer wel anders. Winnaar in de sportklasse werd Remco Bertelink. Gevolgd door zijn clubgenoot Roy Andes uit Arnhem en een mooie derde plaats is weggelegd voor Kristian Michiels.

De wedstrijd van de funklasse werd ook een massasprint. Jarno Derks kwam als eerste over de meet. Met op een mooie tweede plaats Bob Janssen uit Vianen. Lukas Koppens uit Mill de plaatselijke favoriet werd zevende. Bij de amateurs, elite en belofte begon het met de start al een beetje donkerder te worden. De belangstelling van de renners was hier nihil. Slechts 29 renners, vele hadden afgeschreven. Deze hadden natuurlijk goed de buienradar in de gaten gehouden. Na ongeveer driekwartier koers begon het hard te waaien en werd het echt koersweer. Er was een uitlooppoging van Ronald van der Sloot die ronde lang wegbleef. Uiteindelijk ontstond een kopgroep van acht renners met drie streekgenoten. Het was inmiddels door en door nat geworden. De uitlooppoging van Ronald van der Sloot, tevens man van de wedstrijd, werd weer teniet gedaan in de laatste twee rondes. De winst ging uiteindelijk naar Addy van Stiphout uit Venray, tweede was Witten Anthonise uit Deventer. Derde werd Philip Heijnen uit het naburige Wanroij. Koen Wulterkens en Juul van Loon werden respectievelijk zesde en zevende. Al met al was het een zeer sportieve dag geweest met best nog wat wielerpubliek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht