23 apr, 23

Een verslag van een van onze enthousiaste leden, Bert Kroes

Vanmorgen in alle vroegte (8.00 uur) verzamelen op het EGS20 terrein, voor een trainingsdag in de Limburgse Alpen. Met maar liefst 20 renners werd er (met de auto) koers gezet naar het Shimano Experience Center in Valkenburg, waar we na de koffie met gebak, een rondleiding kregen. Daarna werden de bokken van de geiten gescheiden, ikzelf ging voor de verkorte versie van 78 km, tezamen met twee dames en vier heren, mezelf niet meegerekend. De andere dertien gingen voor de langere route, 112 km inclusief de extra hoogtemeters. Zij hadden o.a. de Eyserbosweg en de Keuterberg in hun programma en nog een paar kuitenbijters.

Wij gingen voor de wat laffe uitvoering van de Amstel Gold met slechts 585 hoogtemeters (volgens Jacks GPS). Direct na de Cauberg in Valkenburg, besloten een aantal, waaronder ikzelf, de overschoenen en de lange broek uit te doen. Het was namelijk 16 graden en da’s te warm om zo’n inspanning te plegen. Uiteraard werd er onderweg ook nog gepauzeerd en wel in Meersen, in een gezellig Limburgs kroegske, waar we een klein glaasje advocaat met slagroom bij de koffie werd geserveerd.

Om 15.30 uur kwamen we aan bij onze eindbestemming en genoten van een lekker kopje koffie. De klim bokken kwamen een uurtje later aan. Omdat het (voor mij) toch wat lang duurde, besloten vijf van ons de pasta vast te bestellen met een lekker Brand biertje, lokaal gebrouwen. Het was een gezellig samenzijn. Om 17.45 werd besloten, na de laatste ronde🍺😜, de terugreis aan te vangen en zo arriveerden we na wéér een geslaagd evenement van Maasland Cycling om 19.15 uur bij EGS20 in Escharen.

Bedankt organisatie, voor de perfecte dag (nagenoeg zonder regen) en de goede begeleiding❤️👍!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht