Voor alle jongens en meisjes

Mountainbiken

Vind of lijkt het jou leuk om samen met vrienden / vriendinnen in het bos of op de weg te fietsen? Laat het ons weten!

We zijn namelijk bezig om een gezellige jeugdafdeling voor jongens en meisjes in de leeftijd van circa 6 t/m 16 jaar op te zetten! Alles draait om plezier. We vertrekken dan ook gezamenlijk bij iedere training of fietstocht en uiteraard komen we ook samen weer thuis. Natuurlijk zorgen wij er graag voor dat je zoveel mogelijk met vrienden(innen) kan fietsen.


Samenwerking met regionale wielerverenigingen

Maasland Cycling verzorgt in samenwerking met de verschillende wielerverenigingen uit de regio de trainingen en fietstochten voor de jeugd. Op deze manier hebben we niet alleen een groter team van jongens en meiden, maar ook nog meer middelen tot onze beschikking om goede trainingen en vooral veel leuke fietsactiviteiten te organiseren.


MTB Programma

We hebben een super leuk MTB programma voor deze winter in petto. Bij voldoende animo willen we vanaf oktober 2023 op enkele zaterdagen een goede en veilige training geven door getrainde begeleiders. Denk aan techniek- en behendigheidstrainingen door de bossen in Grave en omstreken. Voorlopig vertrekken we vanaf het sportpark Kranenhof (Stoottroepenweg 2A, Escharen).

Zodra het definitieve programma voor mountainbiken bepaald is, zullen de trainingsdagen en tijden evenals de contributie bekend worden gemaakt. In een later stadium willen we ook een programma voor het wielrennen en veldrijden gaan samenstellen. We houden je op de hoogte van deze ontwikkelingen!


Wat heb je nodig voor het mountainbiken?

  • Een goed functionerende fiets*. Het hoeft echt geen professionele superfiets te zijn, maar eentje die wel geschikt is voor het fietsen in de bossen.
  • Een fietshelm (= verplicht) en eventueel handschoenen. Op deze manier heb je een goede basisbescherming bij eventuele valpartijen.
  • Fietskleding (niet verplicht). Een fietsbroek wordt wel aangeraden. De zeem in de broek voorkomt schuurplekken en huidirritatie.
  • Een zonnebril / fietsbril (niet verplicht). Het beschermt je ogen ook tegen opspringende steentjes of een zwerm insecten.
  • Iets te drinken. Ofwel een gevulde bidon.

* Heb je geen fiets? Dit is geen probleem. Vanuit de club kunnen we wel iets regelen.

Let op: het dragen van een fietshelm en fietshandschoenen is verplicht. Hier zal je zoveel mogelijk zelf voor moeten zorgen. Lukt het niet, dan kunnen we je misschien ook hiermee helpen.


Meld je nu aan

Voor vragen en aanmeldingen mail naar jeugdcommissie@maaslandcycling.nl of bel Joris Stouthandel, 06 – 290 289 26.