Voor alle jongens en meisjes

Mountainbiken

Vind of lijkt het jou leuk om samen met vrienden / vriendinnen in het bos of op de weg te fietsen? Laat het ons weten!

We hebben een gezellige jeugdafdeling voor jongens en meisjes in de leeftijd van circa 8 t/m 16 jaar. Alles draait om plezier. We vertrekken dan ook gezamenlijk bij iedere training of fietstocht en uiteraard komen we ook samen weer thuis. Natuurlijk zorgen wij er graag voor dat je zoveel mogelijk met vrienden(innen) kan fietsen.

Samenwerking met regionale wielerverenigingen

Maasland Cycling verzorgt in samenwerking met de verschillende wielerverenigingen uit de regio de trainingen en fietstochten voor de jeugd. Op deze manier hebben we niet alleen een groter team van jongens en meiden, maar ook nog meer middelen tot onze beschikking om goede trainingen en vooral veel leuke fietsactiviteiten te organiseren.

MTB Programma

Op dit moment zijn we bezig om een programma samen te stellen voor het mountainbiken. Vanaf april 2023 wordt er tweemaal per week een goede en veilige training gegeven door gediplomeerde trainers. Denk hierbij aan trainingen voor techniek en behendigheid op de fiets, afgewisseld met tochten door de bossen in Grave en omstreken. Voorlopig zullen we altijd vertrekken vanaf het sportpark Kranenhof (Stoottroepenweg 2A, Escharen).

Zodra het definitieve programma voor mountainbiken bepaald is, zullen de trainingsdagen -en tijden evenals de contributie bekend worden gemaakt. In een later stadium willen we ook een programma voor het wielrennen en veldrijden gaan samenstellen. We zullen je via deze website op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Wat heb je nodig voor het mountainbiken?

  • Een goed functionerende fiets. Het hoeft echt geen professionele superfiets te zijn, maar eentje die wel geschikt is voor het fietsen in de bossen.
  • Goede verlichting. Denk aan de herfst en de winter, als de dagen korter worden (oktober – maart).
  • Een fietshelm en handschoenen. Dit is verplicht. Op deze manier heb je een goede basisbescherming bij eventuele valpartijen.
  • Fietskleding, dit is niet verplicht. Een fietsbroek wordt wel aangeraden. De zeem in de broek voorkomt schuurplekken en huidirritatie.
  • Een zonnebril / fietsbril. Het beschermt je ogen ook tegen opspringende steentjes of een zwerm insecten.
  • Iets te drinken. Ofwel een gevulde bidon.

Benieuwd?

Lijkt het je leuk, maar wil je eerst proberen of het wat voor je is? Het is mogelijk om twee keer gratis mee te trainen voordat je lid wordt.

Heb je geen fiets? Dit is geen probleem. Vanuit de club kunnen we wel iets regelen. Let op: het dragen van een fietshelm en fietshandschoenen is verplicht. Hier zal je zoveel mogelijk zelf voor moeten zorgen. Lukt het niet, dan kunnen we je misschien ook hiermee helpen.

Ben je ge├»nteresseerd of wil je meer informatie, stuur dan een email naar jeugdcommissie@maaslandcycling.nl of bel met Joris Stouthandel, 06 – 290 289 26.